Thursday, May 28, 2009

MY 1st TIME IN DA POLICE STATION.


Malam tadi sekitar 8.30pm sya dan smua my house meet gi Balai polis. Hal ini berikutan kes kecurian yg semakin menjadi di rumah kami.. xsampai sebulan da 2 kes kecurian berlaku yg membabitkan handset. Bagaimanapun, kes kali ini melibatkn wallet.. kecian kat member chinese sya itu.. bank card, Ic, lacen kereta, dan mcm2 lgi dlm wallate selain duit telah diCURI!

kalau mengikut perangkaan sepanjang January hingga Mei 2009, 4 kes kecurian telah dikenal pasti. Kes membabitkan 3 handste, 2 wallet, dan 1 jam tangan kesayangan sya.. Semasa berada di balai polis kami telah dibawah ke sbuah bilik untuk memberi keterangan.. 1st time msuk ke blik tersebut sye terbayang sesi soal siasat yg menakutkn yela selalunya bila disoal siasat, pihak polis akan menggunakan nada suara yg kasar.. no soft2 men nnt sorang pon xngaku! so kitorang pon biasa la wat muke cumell ahakss..
"JANGAN SENYUM.. TANGAN LETAK KAT BAWAH!!" kata pegawai berkenaan.. opsss! smua terdiam wat muka takut.. ( adakah saya takut ketika itu?)

Setalah disoal siasat hampir 1 jam, ternayta tiada sorang pon mengaku.. nasib la pegawai yg bertugas ketika itu baek.. semasa ktorang memberi keterangan tu.. my house meet menyalakan sesama mereka.. biasala kn siapa nk bertanggung jwb atas smua itu.. to me nk salahkn mrk pon xblh coz tiada bukti.. sekadar cakap2 dan tuduh2 itu xmaen la beb Malaysia have laws so kita kena ikut.. Memang kitorang ada suspek, cuma xada bukti!! Secara tak lansung kejadian ini membawa kami mengenali sesama sendiri.. yela kan sebelom ini masing2 wat hal msing2...
so xsempat duk semeja untuk kenal mengenali sesama kami..

Bagaimanapon,
kejadian ini memberi 1 penagjaran untuk sentiasa peka kepada persekitaran.. jangan suka letak benda2 berharga ditempat yg mudah dicapai..
walaupon hari ini is a bad day, but ia juga mampu memberikn senyuman kdp sya.. ahakssss!!

Thursday, May 21, 2009

ENGAGEMENT day

Congratulation sis Lily for da Engagement day last month, wit da Holland guy (tetep wish walaupon dah terlambat) ahakss.. I'm so sorry cause no attend the ceremony.. yela ku berada nun diseberang sana! apapon all the best yeah!!. Majlis Perkahwinan on June.. erm not sure if I've FREE tengokla cam mana xplan lgi.. Thnz to you mimi for da information and da picture.

(Wan, Peter, mimi, sis Lily, sory i dont know who's this) =)




Tuesday, May 19, 2009

HAPPY BIRTHDAY

Last Friday me and my friends celebrate Echa birthday at GENTING `kota keriangan. Best2 couse that time I go with sponsored by Echa production. Everything is FREE haha..

BIRTHDAY GIRL ~ECHA

HAPPY BIRTHDAY ECHA we WISH you Success, Happy, and Get what your want girl


her cake is Pizza ~grabee baby!!

BLACK AND WHITE


P/S:Sorry guys, I've take your pic without notification.
=)

Thursday, May 7, 2009

Bustle hit

Haha just 7 weeks I kena khatam semua ini.. 1st ciapkan Project website (most important) 2nd creat /design n documenting software for Program Design. so I kena design software 4 One machine cam mana ianya beroperasi like ATM. 3rd Network Admin kena wat network, server deployment, security, ensuring network connectivity.. aIyoo Nmpaknya 20 jam menghadap Pc jak kesian kann! "say ya bah kecian si ben ini"


Program Design


Network Administration


Website Project


so,
To all my friend I'm really2 sorry if I xrply ur msg or menolak bila diajak hangOut. Bukan ndak sudi that is bcoz kepopularitian yg ada pada diri, akan tapi kerana kesibukan yg melanda..!! Haraf diambil Perhatian ya, Ini bukan kunun2, ini betul2. sya ndak mau mengecewakan sesapa!! skarang sya sudah bilang sama kamu sya bz, so lepas ne kalo korang ndak faham2 lgi.. ndak la ku tau.. Opss.. rayanggg terkeluar sabahnya bah..
hahaha..it was a little bit bored and tension that ya la cakap cam tuu..

Wednesday, May 6, 2009

Just the Climb

I can almost see it..That dream I’m dreaming but There’s
a voice inside my head sayin"You’ll never reach it" Every
step I’m taking,Every move I make feels.. Lost with no
direction My faith is shaking but I..gotta keep trying,
Gotta keep my head held high.There's always gonna be
another mountain. I'm always gonna wann
a make it move
Always gonna be an up-hill battle Sometimes I'm gonna
have to lose..
Ain't about how fast I get there.. Ain't
about what's waiting on the other side..It's the climb...

The struggles I’m facing, The chances I’m taking Sometimes
might knock me down but No I’m no
t breaking. I may not
know it
But these
are the moments that I’m gonna remember
most..Just gotta keep going And I gotta be strong just
keep pushing on Cause...There's always gonna be another
mountain....

Keep on moving Keep climbing
Keep the faith
It’s all about The climb
yeah just The climb.. no body knows..


..
..
..
..